UPIS

Upis

Dragi budući studenti,

U cilju što jednostavnijeg upisa i što efikasnije procedure smo hteli da podelimo sam upis na 5 delova koji će logično da vas vode kroz sam upis na BTŠ.

Prvi a naravno i logičan korak. Ovo se može ostvariti na više načina, tačnije preko tvitera, fejsbuka, instagrama, stranice BTŠ na kojoj se sada nalazite ili direktno mejlom na adresu bts.novisad@gmail.com. Putem ovih servisa smo dostupni našim studentima za informacije, pomoć i ohrabrenje.

Kao prvi konkretan korak za upis na BTŠ je intervju. Svaki sledeći korak prirodno proističe iz prethodnog. Tako i razgovor koji sledi, služi da se upoznamo međusobno, kao i da se studenti upoznaju sa sistemom rada BTŠ, da saznaju kakve su mogućnosti studija, kakve ih obaveze očekuju i šta sve imaju na raspolaganju u BTŠ.

Jedna od oblasti koja je jako bitna su preporuke koje slede kao treći korak prilikom upisa. Budući potencijalni student treba da dostavi 2 adrese elektronske pošte na koje škola šalje šablon preporuke koji se ispunjava u elektronskoj formi.

Najbolje je da jednu preporuku ispuni pastor ili starešina lokalne crkve a drugu blizak prijatelj (ne blizak član rodbine).

Preporuke moraju biti iskrene i nepristrasne jer su nam potrebne objektivne informacije o kandidatima. Na ovaj način i sami možemo direktno da utičemo na eventualna konfliktna područja studenta a sve na slavu Božiju.

Posle primljenih preporuka proces upisa na BTŠ se polako privodi kraju i student dobija formular za upis u kome student upisuje svoje osnovne podatke kao i podatke svog nadglednika koji će biti zadužen za komunikaciju sa školom kada se zakazuju ispiti. Nadglednik ne može biti član uže rodbine. U upisnim dokumentima student bira i plan finansiranja.

Na samom početku vašeg školovanja na BTŠ želimo da vas još jednom detaljnije uputimo u sistem rada škole i način funkcionisanja, polaganja predmeta odnosno pisanja radova, kao i samog školskog života, i zato je jedan od predmeta koje ćete imati Orijentacija.