UPIS

Ben KastanedaZovem se Ben Kastaneda. Pastor sam u “Rincorn Mountain” prezbiterijanskoj zajednici u mestu Tucson u Arizoni. Moje radno mesto podrazumeva rad sa omladinom i sa bračnim parovima ali pored toga takođe i propovedam, naučavam, savetujem i služim u ostalim lokalnim prezbiterijanskim crkvama. Moja supruga se zove Betel. Imamo petoro dece: Džonatan (5), Dejvid (4), Katarina (2), Adelejd (1) i Petar (3 meseca).

Svoje pastoralno obrazovanje sam završio na Vestminster seminaru u Kaliforniji. Diplomirao sam 2012 godine i nosilac sam zvanja magistra teoloških nauka. Posle završenog školovanja sam zajedno sa mojom suprugom otputovao u Kampalu, država Uganda kako bi predavao godinu dana na Afričkom biblijskom univerzitetu. Posle povratka u SAD sam postao pastor u Arizoni, gde služim u mojoj crkvi od 2013-2019. Međutim, ove jeseni se zajedno sa mojom porodicom selimo u Škotsku u grad St. Endrjuz kako bih mogao da završim doktorske studije iz Novog Zaveta na isto imenom univerzitetu.

Ono čemu bih hteo da posavetujem studente na BTŠ-u je da se čvrsto držite sledećih stvari: 1) Ljubav prema Bogu, 2) kao i ljubav prema Božijoj reči. Ljubav prema ovim stvarima se poklapaju kao ruka sa rukavicom, ovo je ne može i ne bi trebalo da se razdvaja. Ako ljubite Boga, volećete, studirati i naveštati njegovu reč. Upravo je ova dvostruka ljubav ono o čemu govori psalmista u psalmu 119:55-57: „O, Gospode ime tvoje spominjem u noći, da se držim ja tvoga Zakona! I ovo je moja obaveza: da se držim tvojih odredaba. Ja imam Gospoda, odlučan sam da reč tvoju držim.“