UPIS

Izdavaštvo Baptističke Teološke ŠkolePre nekoliko godina kada se nastava na BTŠ obnovila pojavila se potreba za adekvatnom literaturom koja je u Srpskom jeziku jako štura. Ovo je bio izazov za naše studente, pogotovo one koji ne vladaju engleskim jezikom. No kako je vreme odmicalo Gospod nas je blagoslovio sa ljudima koji imaju volje želje, i najviše od svega, znanja da sprovedu izdavačku delatnost u delo.

Ranije se u izdavaštvu BTŠ našlo izdanje "Akademske besede" koje je odšampano u dva broja a autori su bili akademici, profesori, doktori i propovednici.

Ove godine je prvi put došlo do izdavanja "Studentske akademske besede" u kojoj su obrađene teme po izboru studenata sadašnje druge i treće godine studija. Ovo je jedan od primera kako se metodologija istraživanja i pisanja sprovodi u delo. Cilj svake visokoškolske ustanove je da proizvodi adekvatno obrađene teme koje pristupaju temi na visokom naučnom nivou i fer istraživanju. Na ovaj način će i oblast u kojoj deluje BTŠ dobiti domaće autore koji se neće oslanjati na prevode knjiga nego na svoje studije i vlastiti naučni rad u svetskim akademskim okvirima. Radujemo se što smo u mogućnosti da ove radove podelimo sa vama i još jednom napominjemo da je ovo prvo od mnogih izdanja koje su verujemo pred nama. Takođe će i stepen kvaliteta samih radova sigurno biti svakim izdanjem sve bolji.

Pored ovih radova koji su proizvod BTŠ-a imamo mogućnost da ponudimo knjige i knjižice koje obrađuju popularne teme ali i teološke pojmove koji su često nesvakidašnji i neadekvatno prevedeni ili zastupljeni.

Škola je do sada prevela i izdala knjižicu "Uživajte u molitvenom životu" od autora Majkla Rivsa. U saradnji sa "Projekat Timotej" se prevodi knjiga "9 marks of a healthy church"("Devet znakova zdrave crkve") od autora Marka Devera.

U pripremi su sledeća izdanja: "Resolving every day conflicts" (Rešavanje svakodnevnih konflikata) od autora Kena Senda kao i knjiga "Everyone’s a theologian" od autora R. C. Sprol-a.Svako je teolog

U vremenu u kom živimo sama reč teologija odnosno teolog, nosi određenu težinu, komplikovanost, možda čak i filozofiju. Iz ovog razloga je sam termin teolog opterećen stigmom filozofije, težine, komplikovanosti.
Često je ovo i naše iskustvo, pogotovo kada za svog sagovornika imamo nekoga ko jeste teološki obrazovan. U razgovoru nailazimo na razne teške termine i izraze. Ne retko nam uši zagolica po koja izjava koju razumemo drugačije nego što je to rekao naš sagovornik. Ovo kod nas izaziva averziju i kao rezultat, zaključak da su teolozi i teologija previše teški i komplikovani. No da li je ovo zaista tako i ko je u stvari onaj koji s pravom može da se nazove teologom.


Mirotvorac

Ukoliko ste i vi nekad iskusili konflikte i previranja, sami bili opečeni problemima koje ste često i sami izazvali, ova knjiga je za vas. Ukoliko spadate u kategoriju gde je uvek sve u redu, naša preporuka je da sa još više pažnje pročitate ovu knjigu, jer kao što narodna poslovica kaže "Đavo nikad ne spava", tako i svima nama eventualno predstoje teški trenuci i problematične situacije.


Studenstke akademske besede 2016 - 2017.

Baptistička teološka škola Novi Sad
Kolo srpskih sestara 24, 21000 Novi Sad

Glavni i odgovorni urednici:
dr Ondrej Franka i mr Dvejn Boldvin
Urednici broja:
Kimberli Boldvin, Jan Nvota i Miroslav Ribar

Štampa: Elman, Veternik, Tiraž: 600


Studenstke akademske besede 2017 - 2018.

Baptistička teološka škola Novi Sad
Kolo srpskih sestara 24, 21000 Novi Sad

Glavni i odgovorni urednici:
dr Ondrej Franka i mr Dvejn Boldvin
Urednici broja:
Jan Nvota i Miroslav Ribar

Štampa: Elman, Veternik, Tiraž: 500


Jednostavni katehizam za vernike

Baptistička teološka škola Novi Sad
Kolo srpskih sestara 24, 21000 Novi Sad

Priredila:
Kimberli Boldvin
Prevod:
Teodora Miceva


Simple Catechism for Believers

Baptist Theological School
Kolo srpskih sestara 24, 21000 Novi Sad

Edited by:
Kimberli Boldvin
Translated by:
Teodora Miceva